logo3

ДР АЛЕКСАНДАР РАКОВИЋ: НЕМА РАЗУМНОГ АРГУМЕНТА ПРОТИВ СРПСКОГ УЈЕДИЊЕЊА

ДР АЛЕКСАНДАР РАКОВИЋ за Политику: НЕМА РАЗУМНОГ АРГУМЕНТА ПРОТИВ СРПСКОГ УЈЕДИЊЕЊА

Раковић је нагласио како је према тој супериорној идеји српски народ изричито јединствен и недељив, без икаквих резервних идентитета, дуализама и склоности мимикрији

Научни саветник Института за новију историју Србије др Александар Раковић казао је за данашњу Политику да ужарени напади из Загреба, Сарајева и Подгорице против Србије долазе због недостатка компетентног одговора на савремену идеју уједињеног српства која је постала главни ток међу Србима.

Раковић је нагласио како је према тој супериорној идеји српски народ изричито јединствен и недељив, без икаквих резервних идентитета, дуализама и склоности мимикрији.

С тим у вези Раковић је рекао да је „та идеја, да Срби треба да успоставе најпре економско, културно, просветно, научно и спортско јединство, довела до реакције у идеолошко-политичким круговима Загреба, Сарајева и Подгорице који су сматрали да ће моћи да асимилију Србе или релативизују аутентичан и историјски српски идентитет нашег народа који је остао изван садашњих граница Србије“.

Раковић за Политику закључује: „Но, мој став је да савремена идеја уједињеног српства нужно треба да доведе и до стварања заједничке државе Републике Србије, Републике Српске и Црне Горе. То би било сасвим праведно решење које ниједан разуман аргумент не би могао да доведе у питање“.

Слика може припадати 1 особа