logo3

ДОНЕШЕНА ОДЛУКА ДА СЕ НАГРАДА РАДОМИР ГУБЕРИНИЋ ДОДИЈЕЛИ АКАДЕМИКУ ПРОФ.ДР ЈОВАНУ БАБОВИЋУ

ДАНАС СУ ДОНЕШЕНЕ ОДЛУКЕ О НАГРАДАМА КОЈЕ ДОДЈЕЉУЈУ ЧЛАНИЦЕ СРПСКЕ НАРОДНЕ ОДБРАНЕ ЗА ВИДОВДАН 2018. 
''ГЛАС ХОЛМИЈЕ'' ЧАСОПИС ЗА КЊИЖЕВНОСТ, ИСТОРИЈУ И КУЛТУРУ -БЕРАНЕ И УДРУЖЕЊЕ РАТНИХ ДОБРОВОЉАЦА 1912-1918.
ЊИХОВИХ ПОТОМАКА И ПОШТОВАЛАЦА 
РЕГИОНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА БЕРАНЕ


ДОДЕЉУЈЕ НАГРАДУ
''РАДОМИР П. ГУБЕРИНИЋ''
ЗА 2018. ГОДИНУ

АКАДЕМИКУ ПРОФ. ДР ЈОВАНУ БАБОВИЋУ

ЗА ПУБЛИЦИСТИЧКИ РАД И ИСТРАЖИВАЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ СРПСКОГ НАРОДА СА ТЕРИТОРИЈЕ ВАСОЈЕВИЋА

ЖИРИ:
Бранислав Оташевић, књижевник, предсједник
Горан Киковић,проф, члан
Миодраг Којић,проф , члан

За Удружење ратних добровољаца
Миличко Трифуновић 
За ''Глас Холмије''
Давид Лалић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

БИОГРАФСКИ ПОДАЦИ O АКАДЕМИКУ ПРОФ. ДР ЈОВАНУ БАБОВИЋУ

Академик проф. др ЈОВАН В. БАБОВИЋ, редовни професор универзитета и Member New York Academy of Sciences, New York.
Рођен је 13.10. 1946 године у Дулипољу, Андријевица. Дипломирани агроекономиста, специјалиста из аграрне економије, магистар агроекономских наука и доктор агроекономских (економских) наука. Доктор наука који је одбранио магистарски и докторски рад уз рад у производњи.
Редовни је професор београдског Универзитета и Универзитета Привредна академија у Новом Саду. Редовни професор менаџмента у агробизнису, маркетинга и агромаркетинга, аграрне економије, менаџмента природних ресурса и пословне и међународне економије на Универзитету Привредна академија. Биран је најпре за доцента Економског факултета у Новом Саду, затим редовног професора маркетинга Европског универзитета у Београду. Изабран је за ванредног професора Економике пољопривреде и задругарства на Пољопривредном факултету у Земуну и за редовног професора Менаџмента на Ветеринарском факултету у Београду.
Радио је у ПИК Лозница, Лозница, ПКБ Агроекономски институт, Београд и као члам и подпреседнак Пословодног одбора ПИК Сирмијум, Срем. Митровица и саветник председника СТП“Прогрес“Београд. Редовни професор Универзитета у Београду и Привредне академије у Новом Саду. Био је Народни посланик у Већу грађана СРЈ. Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије.
Члан одбора САНУ за проучавање села. Редовни члан Матице српске.
Изабран је за Member New York Academy of Sciences, New York. 
Подпреседник и секретар ПО СПС у Војводини и Члан ГО СПС Србије.
Објавио је 32 уџбеника, књига и монографија, 210 научних радова на међународним научним скуповима, иностраним и домаћим научним часописима и велики број стручних радова и домаћих и међународних пројеката. Референтна дела су: Погледи на будући развој пољопривреде и села Србије, Будућност села и сељака, Менаџмент и маркетинг у савременом развоју пољопривреде, Агробизнис у производњи еколошке хране, Органска пољопривреда, том 1 и 2, Органска прерада, том3, Одрживи развој и заштита животне средине, Агроекономска политика пољопривредног и руралног развоја ЕУ, Менаџмент, Маркетинг и агромаркетинг, Менаџмент фарме, Менаџмент природних ресурса и Савремени пољопривредни и рурални развој Србије,, Од Комова до Српске Атине...Члан је Издавачког савјета часописа ''Глас Холмије'' из Берана.
Добитник је најзначајних друштвених и научних признања. Говори руски и енглески језик и служи се немачким језиком.Индеx научне компентенције 548. 
Супруга Љиљана је професор дефектологије, кћерка Лидија, магистар економије, др Ксенија, субспецијалиста кардиологије и докторанд медицинских наука, син Младен, дипломирани економиста, снаха Александра, дипл. економиста, зет Марио магистар рударских наука и унуци Филип, Огњен и Стефан.
Живи и ствара у Новом Саду.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић