logo3

ГОРАН КИКОВИЋ: ''ЦРНА ГОРА ЈЕ КОСОВСКИ ЗБЈЕГ'' ЗАТО ПОДРЖАВАМО ИНИЦИЈАТИВУ СРПСКОГ НАЦИОНАЛНОГ САВЈЕТА ЦРНЕ ГОРЕ О РЕФЕРЕНДУМУ О ПОНИШТЕЊУ ПРИЗНАЊА ТЗВ. НЕЗАВИСНОГ КОСОВА

 

ГОРАН КИКОВИЋ: ''ЦРНА ГОРА ЈЕ КОСОВСКИ ЗБЈЕГ'' ЗАТО ПОДРЖАВАМО ИНИЦИЈАТИВУ СРПСКОГ НАЦИОНАЛНОГ САВЈЕТА ЦРНЕ ГОРЕ О РЕФЕРЕНДУМУ О ПОНИШТЕЊУ ПРИЗНАЊА ТЗВ. НЕЗАВИСНОГ КОСОВА

  Српска народна одбрана Васојевића и Лимске долине подржава иницијативу  Српског Националног Савјета  Црне Горе о референдуму о поништењу признања тзв.  независне државе Косово од стране Црне Горе .

Ми у СНО ВАСОЈЕВИЋА  смо први у Црној Гори реаговали поводом такозваног споразума такозваних влада такозваног Косова и Црне Горе, односно и учешћа у таквим радњама и „такозваних предсједника“, такозваног назависног Косова и Црне Горе Хашима Тачија и Филипа Вујановића око „разграничења“ и размјена територија двије државе  тада смо  саопштили  став  Српске Народне Одбране Васојевића и Лимске долине а и чланица савеза који чине Српско историјско културно друштво „Никола Васојевић”, Удружење ратних добровољаца 1912–1918, њихових потомака и поштовалаца Беране и Удружење Српских књижевника у отаџбини и расејању Андријевица да наш савез неће никада признати „такозване границе од такозваних влада“, казао је Горан Киковић, предсједник Српске Народне Одбране Васојевића и Лимске долине чије је сједиште у Беранама .

Издајничка влада Душка Марковића наставља континуитет издаје владе Мила Ђукановића, признајући самопроглашену такозвану државу Косово. Иако је  посјетом такозваном Косову,  такозвани премијер такозване владе Црне Горе признао да је такозвано Косово имало подршку једва 15 процената грађана Црне Горе а да је против његове независности било 85 процената народа Црне Горе, они и даље настављају са својом политиком да служе газдама са стране и великоалбанској мафији која крчми територије Црне Горе и Србије.

Ми смо зато за одржавање референдума гдје бих се народ на слободном референдуму изјаснио да ли подржава одлуке тзв.владе Црне Горе која хоће  да највјероватније поклони Чакор, Мокру, Мургаш, Цмиљевицу и друге катуне и планине за које су гинули и животе дали наши најбољи и најчеститији преци остављајући кости по овим светим планинама, гдје су остали многи гробови и мрамори“.

„Зато нећемо им поштовани народе, нећемо дозволити да се поигравају са нашим територијама које су крваво очуване и крвљу заливене него и из ових разлога тражимо народни плебисцит. 

И тада смо и сада кажемо: нека господа из ДПС-а Мило Ђукановић, Филип Вујановић, Душко Марковић и други чланови такозване владе Црне Горе, дају тзв. независном Косову своја имања и своју имовину коју су у последњих тридесет година отели од опљачканог народа а да нас часне и поштене грађане Берана, Андријевице, Плава и Рожаја оставе на миру, да живимо на својим имањима и територијама које смо наслиједили од очева и дједова“, нагласио је Киковић.

Зато народ мора да се изјасни да ли подржава политику издаје најскупље наше ријечи ''Косово''. 

„Треба ли подсјетити да је Влада Црне Горе под диригентском палицом Мила Ђукановића признала лажну државу Косово, да је увела санкције братској Русији нашем вјековном пријатељу и добротвору, да је за савезника одабрала НАТО савез који је сијао смрт на нашим просторима, да је ударила на српски језик и наше највеће светиње Српску православну цркву, онда немамо морално право да вјерујемо овој ДПС власти која нас понижава свих ових година а сад на крају хоће да тргује нашим имањима. Доста је више издаје тражимо народни референдум и подржавамо идеју СНС ЦГ, каже се на крају реаговања предсједника Српске Народне Одбране Васојевића и Лимске долине Горана Киковића, иначе актуелног потпредсједника СО Беране.

Зато смо са великом радошћу  и задовољством  примили  вијест о овој иницијативи СНС ЦГ и њеног предсједника др Момчила Вуксановића и овим поводом истичемо да је она корисна за нас Србе у Црној Гори  и за све слободомислеће грађане како бих спрали љагу издаје са себе и својих потомака.

„Његош је казао да је Црна Гора ’збјег косовски‘, да су Црну Гору населили људи након пропасти Косова. Он каже: ’Што се не хоће у ланце везати, то се збјежа у ове планине, да гинемо и крв проливамо, да јуначки аманет чувамо‘. Косово је било ’грдно судилиште‘ и оно је то и данас“, закључује Киковић.