logo3

ГОРАН КИКОВИЋ У СРБИЈИ НАГРЂЕН ОД УДРУЖЕЊА И ОРГАНИЗАЦИЈА КОЈА БАШТИНЕ РАЗЛИЧИТЕ ИДЕОЛОГИЈЕ

 

 

ГОРАН КИКОВИЋ У СРБИЈИ НАГРЂЕН ОД УДРУЖЕЊА И ОРГАНИЗАЦИЈА КОЈА БАШТИНЕ РАЗЛИЧИТЕ ИДЕОЛОГИЈЕ

КИКОВИЋА ПОШТУЈУ И МОНАРХИСТИ И РЕПУБЛИКАНЦИ И ВАСОЈЕВИЋИ И БЕОГРАЂАНИ

КИКОВИЋ ДОБИО ЗАХВАЛНИЦУ ОД УДРУЖЕЊА КРАЉЕВИНА СРБИЈА

Историчар Горан Киковић и Мишко Милошевић,који му је овом приликом у име Удружења Краљевина Србија уручио захвалницу

Овом приликом у име Удружења Краљевина Србија Горану Киковићу је уручена Захвалница за изванредну помоћ у раду,истакнуту хуманост и лични допринос промовисању и заштити вредности на којима почива и за шта се залаже Удружење Краљевина Србија.

 

КИКОВИЋ ДОБИО ''МЕДАЉУ БОРЦА'' ОД СУБНОР-А СРБИЈЕ

                 Жељко Зиројевић уручује медаљу борца историчару Горану Киковићу

Предсједник СУБНОР-а Крагујевца Жељко Зиројевић уручује медаљу борца историчару Горану Киковићу.Он је овом приликом истакао да је Горан Киковић,једини из Црне Горе који је добио ово престижно одликовање, јер је у протеклих двадесет година афирмисао слободарске, антифашистичке  и ослободилачке вриједности за зближавање и пријатељство међу људима, народима и државама. Између осталог повезује већ дужи период Србију,Црну Гору, Републику Српску и Сјеверну Македонију.Киковић  је млади историчар који заслужује наше поштовање јер се бори за оне вриједности за које су се борили наши преци.Зато му и уручујем ову ''медаљу борца'' да је поносно носи на грудима јер су Васојевићи одакле Киковић долази увијек били јунаци,борци и слободари који се нису хтјели у ланце везати.Зато увијек се бори за истину и нећеш погријешити –истакао је  на карају Жељко Зиројевић.

ПОРЕД ГОРАНА КИКОВИЋА ПОВЕЉА ЗА ОДБРАНУ СВЕТИЊА У ЦРНОЈ ГОРИ,СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЋИРИЛИЦЕ УРУЧЕНЕ МИЛИЧКУ ТРИФУНОВИЋУ И ДАВИДУ ЛАЛИЋУ

Дана 10 марта 2022. Удружење Васојевића у Крагујевцу уручило му је повељу за допринос у одбрани Српских светиња у Црној Гори и за очување Српског језика његовање ћириличног писма и борбу за историјску истину о вјековном трајању Васојевића и Срба у Црној Гори, Србији и Републици Српској. Повељу му је уручио на пригодној свечаности одржаној у Крагујевцу председник Удружења Васојевића Верољуб Кастратовић, који је том приликом истакао значајну улогу у одбрани светиња коју је имао историчар и главни уредник часописа ‘’Глас Холмије’’ Горан Киковић. Зато му данас уручујемо ову повељу у знак поштовања за све што је радио протеклих 20 година на пољу духовности, културе у одбрани ћирилице и Српског језика као и борбу за историјску истину у Црној Гори.