logo3

ГОРАН КИКОВИЋ НАГРАЂЕН ГРАМАТОМ ОД ''СРПСКЕ СТВАРИ'' У БЕОГРАДУ

ГОРАН КИКОВИЋ НАГРАЂЕН ГРАМАТОМ ОД ''СРПСКЕ СТВАРИ'' У БЕОГРАДУ

Горан Киковић, историчар из Берана добио је у Београду 16. марта 2019. од Друштва за националну културу и образовање ''Српска ствар'' из Београда ''Грамату'' за изузетне заслуге и допринос у јачању српске културе и тадиције. Грамату је потписао и уручио на пригодној свечаности у Београду уприличеној у част награђеном историчару Киковићу, предсједник ''Српске ствари'' из Београда хаџи Милан Срећковић. 
Киковићу је овом приликом у име ''Српске ствари'' из Београда књигу ''Јаруга''Јова Остојића о страдању Ђорђа Мартиновића на Косову и Метохији уручио Владимир Јанковић. Он је истакао у посвети да књигу уручује Горану Киковићу, великом борцу за Српство.
Киковић се овом приликом захвалио на урученој ''Грамати'' од стране Друштва за националну културу и образовање ''Српска ствар'' из Београда и истакао да је изненађен овом наградом коју му додјељује Српска ствар јер се и он сам бори у Црној Гори за српску ствар. Он је истакао да му драго што велики број институција и организација у Србији препознаје његову борбу и борбу организација које представља као што је Српска народна одбрана Васојевића и лимске долине из Берана и часопис ''Глас Холмије'', који постоји од јуна 2012.
Киковић је саопштио да ће му награда у виду ''Грамате'', коју су му уручили људи који се баве националном културом и образовањем у Срба дати још додатни стимуланс да се бори за Српску ствар у Црној Гори, у којој су све српске вриједности угрожене.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић