logo3

''ГЛАС ХОЛМИЈЕ'' УСПЈЕШНО КОРАЧА САМО НАПРИЈЕД Пише Мирко Вукићевић, пјесник и публициста

''ГЛАС ХОЛМИЈЕ'' УСПЈЕШНО КОРАЧА САМО НАПРИЈЕД

Пише Мирко Вукићевић, пјесник и публициста

Укоричени комплети од 49 бројева ''Гласа Холмије'' су својеврсни хербаријум борби, промјена и њихових посљедица, друштвених тема, наших и страних превирања. Растао је свих ових скоро 10 година са нама, модернизовао се, а ми смо увијек били вјерни вриједностима овог часописа за књижевност, историју и културу који излази на српском језику и ћириличном писму. Без претензија да себи качимо медаље заслуга за разне ствари за сво ово вријеме, исто тако би било неправедно не констатовати да је ''Глас Холмије'' у домену онога што му је био посао одиграо велику улогу и припомогао да се одшкрину врата истине, разбије страх и да до нас који га читамо стигне права порука. Часопис је постао препознатљив по томе што све износи храбро, тачно и на веома допадљив начин.

Као што и ви из редакције са много пажње приступате сваком новом броју и пратите очекивања читалаца, тако и ми, који смо стално уз вас, лист и уз тим људи који вриједно ради и суочава се с различитим потешкоћама у животу, кроз размјену искустава и знања тражимо увијек најбоља рјешења. Главни и одговорни уредник часописа Горан Киковић заслужује не само наше поштовање него и признање. Он се храбро и умјешно бори за нашу истину, нашу историју, наш језик, ћирилично писмо, нашу СПЦ, културу... Људи који раде да би часопис стигао до нас су велики ентузијасти који живе да би реализовали идеје. Они свој посао не доживљавају као омчу око врата, већ као одлуку да помогну другима. То је задивљујуће поготово у овим временима. У животу морате дати да бисте добили. Ријетки су такви људи али на срећу, има их.

Радујемо се сваком новом броју, јер тада стигне нова доза надахнућа, мотивација и инспирација које нам помажу да сваког дана градимо и његујемо наду да ће бити боље и да у свим лошим временима не клонемо духом већ да заједно тражимо излаз, јер живимо на трусном подручју у невремену које подуже траје. Ово је сирова, сурова неуљепшана свакодневница која нас подстиче да се замислимо о свијету и друштву у којем живимо.

Ваш и наш часопис, који је увијек ту да нам подигне морал и охрабри нас када је најтеже остаје уз нас и даље нас учи да све можемо заједно, корак по корак. Све се догађа с разлогом, а препреке и изазови само су лекције које морамо савладати како бисмо даље наставили јачи.

''Глас Холмије'' се не чита само у Беранама и Андријевици. То је часопис који је популаран не само где живе Васојевићи већ и у свим српским срединама, јер чува част нашег народа, културну баштину и све оно што су чували и наши преци. То је часопис који је најбољи свједок дешавања у овом мутном времену, гдје сарадници пуне његове странице истинитим збивањима из свих области друштвеног живота. Знамо да се припрема у доста тешким условима, а опет бисмо жељели да уђе у сваки дом, јер његов садржај то заслужује. Допринио је заиста пуно да се на просторима гдје се чита поново врате оне вриједности по којима смо увијек били препознатљиви.

''Глас Холмије'' треба да је поносан на скоро деценију постојања. У истом ритму, побједничком ритму, нека настави даље и буде синоним успјеха, као и до сада.

Слика може припадати 1 особа, стоји и напољу