logo3

ГЛАС ХОЛМИЈЕ СЕ УВАЖАВА И ПОШТУЈЕ!

ГЛАС ХОЛМИЈЕ СЕ УВАЖАВА И ПОШТУЈЕ!

ГЛАС ХОЛМИЈЕ НАГРАЂЕН ОД УДРУЖЕЊА НОВИНАРА ЦРНЕ ГОРЕ А ПОДРЖАН ОД ЧИТАЛАЧКЕ ПУБЛИКЕ-ЧАСОПИС ЧИТАЈУ И МЛАДИ И СТАРИ! 

О часопису су свој суд дали:

Вулко Шћекић,књижевник o часопису каже:''Глас Холмије'' је часопис који је право освјежење на црногорској и српској културној сцени. Иако има великих финансијских тешкоћа часопис је са својих 52 броја одговорио сопственим планским опредјељењима и својој уређивачкој политици. Зато сви ми као читаоци и сви који на било који начин долазимо у додир са ''Гласом Холмије'' морамо бити задовољни његовом садржином и концепцијом. Поготово када знам у каквим околносима ради редакција часописа ''Глас Холмије''. Отуда од почетка доживљавам ''Глас Холмије'' као нешто значајно за културни живот на овим просторима Васојевића и Полимља. Он је својом садржином изазвао пажњу и пронашао пут до читалаца и ван поменутих простора. Уједно честитам главном и одговорном уреднику Горану Киковићу на награди за репортажу од Удружења новинара Црне Горе.

Слика може припадати 1 особа

 

 · 

Благоје Шарић, професор,о часопису Глас Холмије каже:Желим да честитам главном и одговорном уреднику Горану Киковићу на значајној награди за репортажу године од Удружења новинара Црне Горе. Није мало за годину дана и у 6.бројева часописа да се објави 21.репортажа и да главни и одговорни уредник Горан Киковић,баш за репортажу добије највеће признање. Ово је значајно признање за наш часопис јер како вријеме пролази и како се умножавају бројеви одштампаног тиража ''Гласа Холмије'', све је веће задовољство читалаца, који се за часопис кажу да је добар и афирмативно говоре о њему.

Слика може припадати 1 особа

 

Горан Киковић,историчар, главни и одговорни уредник часописа Глас Холмије о часопису каже,:"Да смо озбиљан часопис потврдило је Удружење новинара Црне Горе,које нам је 23.јануара 2022.уручило годишњу награду за репортажу године.За деценију колико постојимо урадили смо доста на афирмацији српске културе, историје, књижевности,...на афирмацији пјесника и књижевника.Много смо урадили да се из," нафталина," извучу заборављене личности и догађаји, тако да смо поносни на наш рад,који није био узалудан.Поносим се на велики лични труд који сам уложио у овај пројекат и од непознатог часописа за десет година створио гласило са којим се поносе истински Срби.Било је и оних који су нас оспоравали, а било је и оних који нас и данас поштују и цијене.Настављамо нашу борбу док буде нас.До побједе.Живјели и нека живи и наше гласило -Глас Холмије,!"

 

 

 

Драгослав Вукићевић ,службеник о часопису Глас Холмије каже да препоручује младима јер у њему могу да прочитају оно што други не смију да објаве.,"Ја сам доста сазнао из часописа о томе ко су Васојевићи и други Срби који живе на овом нашем завичајном простору.Глас Холмије не пише само о историји него и о књижевности,култури и о многим личностима које су задужиле нас као Србе кроз вјекове нашег постојања.Зато кажем младим људима да читају часопис који је постао дио нашег идентитета".

Слика може припадати 1 особа

 

 

Бојан Асановић ,студент историје,каже да као будући историчар радо и са посебним уважавањем и пијететом редовно чита Глас Холмије. Уз позив на јачање читалачке културе код младих, нарочито у борби за очување традиције и историје свог народа.

Слика може припадати 1 особа

Батрић Премовић ,спортски тренер,редовно чита Глас Холмије и има позитивно мишљење о њему.Мени се допада часопис Глас Холмије,јер доноси обиље текстова од прошлости до данашњих дана. Желим да се обатим младим људима да што више читају књиге и часописе са историјско књижевном тематиком и да се надахњују својом националном прошлошћу и културом. Човјек је богат онолико колико зна, а познавајући своју националну историју и књижевност упознаје себе и трајање свога народа кроз вјекове. Желим да честитам Горану Киковићу,награду за репортажу од Удружења новинара Црне Горе. Читајте ''Глас Холмије'' јер у њему ћете наћи оно што вам је у младости потребно''.

Слика може припадати 1 особа и стоји

 

NAGRADA ZA REPORTAŽU GODINE KIKOVIĆU I GLASU HOLMIJE | Grad koji volim