logo3

ГЛАС ХОЛМИЈЕ НАГРАЂУЈУ ЗА ПРОМОЦИЈУ СРПСКОГ ЈЕЗИКА,ОЧУВАЊА ЋИРИЛИЦЕ,СРПСКЕ КУЛТУРЕ,...

ГЛАС ХОЛМИЈЕ НАГРАЂУЈУ ЗА ПРОМОЦИЈУ СРПСКОГ ЈЕЗИКА,ОЧУВАЊА ЋИРИЛИЦЕ,СРПСКЕ КУЛТУРЕ,...

Часопис за књижевност,историју и културу ''Глас Холмије'',који излази на српском језику и ћирилици у Беранама од јуна 2012.године добио је велики број признања у последњих десет година међу којима издвајамо:

1.''Глас Холмије'' је 2016.године добио ''Повељу''за допринос и подршку на очувању српског језика и ћирилице од Српског удружења ''Ћирилица из Београда чије предсједник био пјесник Добрица Ерић.

2.''Глас Холмије'' је 28. јануара 2017. добио ''велику повељу'' од Удружења српских књижевника и пјесника Срба у Црној Гори и расејању ''Горска Вила'' са сједиштем у Подгорици.

3.''Глас Холмије'' је 25. јануара 2017. добиo од Савеза писаца Русије ''грамату'' за књижевни рад и афирмацију српског језика и културе и на ширењу братских веза између братског српског и руског народа.

4.''Глас Холмије'' је 2017.године добио ''Благодарје''за допринос и подршку на очувању српског језика и ћирилице од Српског удружења ''Ћирилица из Београда чије предсједник био пјесник Добрица Ерић.

5.''Глас Холмије'' је 2018. године добио ''захвалницу'' од друштва Црногорско-руског пријатељства ''Петар Први'' из Подгорице.

6.''Глас Холмије'' је 2019. године добио захвалницу од Удружења ратних добровољаца 1912-1918.,њихових потомака и поштовалаца Војвода Степа-Војводина-Србија за дугогодишњу успјешну сарадњу и у знак признања за допринос очувању светлих традиција добровољачког покрета.

7.''Глас Холмије'' је 2019. године добио за очување и његовање ћириличног писма ''Плакету-моја ћирилица'' од Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори из Подгорице.

8.''Глас Холмије'' је 2020. Године добио ''Грамату'' од друштва Црногорско-руског пријатељства ''Петар Први'' из Подгорице.

9.''Глас Холмије'' је 2021. Године добио ''Захвалницу'' од Етно села Кољено у част 20.фестивала народне музике ''Први глас Васојевића'' у Улотини код Андријевице

Опис фотографије није доступан.