logo3

''ГЛАС ХОЛМИЈЕ''ЧАСОПИС КОЈИ ЈЕ ДОБИО ВЕЛИКИ БРОЈ ГРАМАТА, ПОВЕЉА, ЗАХВАЛНИЦА И НАГРАДА-НОВИ 44.БРОЈ ИЗАШАО ЈЕ ИЗ ШТАМПЕ

''ГЛАС ХОЛМИЈЕ''ЧАСОПИС КОЈИ ЈЕ ДОБИО ВЕЛИКИ БРОЈ ГРАМАТА, ПОВЕЉА, ЗАХВАЛНИЦА И НАГРАДА-НОВИ 44.БРОЈ ИЗАШАО ЈЕ ИЗ ШТАМПЕ

Оснивач и издавач: Српско историјско-културно друштво ''Никола Васојевић'', Беране

Потпредсједник Вулко Шћекић тел.: 068 260 555

Уређује редакцијски колегијум

Главни и одговорни уредник Горан Киковић, професор

Eлектронска адреса уредника: urednikglasholmije@gmail.com

Штампа: ''Пегаз''Бијело Поље Тираж: 500 примјерака

Издавачки Савјет часописа

Предсједник издавачког савјета

Бранислав Оташевић ,књижевник

Чланови издавачког Савјета: Академик др Јован Бабовић, Проф. др Голуб Јашовић, Генерал др Лука Кастратовић, Доцент др Срђан Лалић, Вулко Шћекић,књижевник, Давид Лалић, публициста, Миодраг Којић, професор, Зоран Вулевић, публициста, Михаило Микан Перовић, публициста, Веселин Џелетовић, књижевник,Маргита Лалић Терзић,дипломата, Миомирка Мира Саичић, пјесникиња, Недељка Ђукић Боројевић, пјесникиња,Миличко Трифуновић, публициста и Ивона Туфегџић, публициста.

Часопис за књижевност,историју и културу ''Глас Холмије'',који излази на српском језику и ћирилици у Беранама од јуна 2012.године добио је велики број признања, међу којима издвајамо:

1.''Глас Холмије'' је 2016. године добио ''Повељу''за допринос и подршку на очувању српског језика и ћирилице од Српског удружења ''Ћирилица из Београда чије предсједник био пјесник Добрица Ерић.

2.''Глас Холмије'' је 28. јануара 2017. добио ''велику повељу'' од Удружења српских књижевника и пјесника Срба у Црној Гори и расејању ''Горска Вила'' са сједиштем у Подгорици.

3.''Глас Холмије'' је 2017.године добио ''Благодарје''за допринос и подршку на очувању српског језика и ћирилице од Српског удружења ''Ћирилица из Београда чије предсједник био пјесник Добрица Ерић.

4.''Глас Холмије'' је 25. јануара 2017. добиo од Савеза писаца Русије ''грамату'' за књижевни рад и афирмацију српског језика и културе и на ширењу братских веза између братског српског и руског народа из Москве.

5.''Глас Холмије'' је 2018. године добио ''захвалницу'' од друштва Црногорско-руског пријатељства ''Петар Први'' из Подгорице.

6.''Глас Холмије'' је 2019. године добио захвалницу од Удружења ратних добровољаца 1912-1918.,њихових потомака и поштовалаца Војвода Степа-Војводина-Србија за дугогодишњу успјешну сарадњу и у знак признања за допринос очувању светлих традиција добровољачког покрета.

7.''Глас Холмије'' је 2019. године добио за очување и његовање ћириличног писма ''Плакету-моја ћирилица'' од Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори из Подгорице.

8. ''Глас Холмије'' је 2020. Године је добио повељу од од друштва Црногорско-руског пријатељства ''Петар Први'' из Подгорице.

Слика може да садржи: 1 особа, текст који гласи „грб застава кнежевине холмије глас xOлMUJE часопис за къижевност, историу културу (излази на српском језику кириличном писму) беране август 2020. године. година IX, број 44. цијена: 2 евра 250 српских динара бердне читајте једини српски часопис CA CJEBEPA црне горе! број 44 горан језерник,са српском заставом доратом иде на литилу беране, улица игумана Mojcuje вечевика, дана 29.06.2020. године проф.д славольуб букик, "гласу холмије" на промоцииу кральеву 12. марта 2020. рекао je: глас холмие глас Bacojebиa лимске долине,г глас српског писма језика, глас српства светосавског православльа, глас за одбрану Bacojebиka горьег полимльа.“