logo3

''ГЛАСУ ХОЛМИЈЕ''ДЕСЕТ ПРИЗНАЊА ЗА ДЕСЕТ ГОДИНА УСПЈЕШНОГ РАДА

 

''ГЛАСУ ХОЛМИЈЕ''ДЕСЕТ ПРИЗНАЊА ЗА ДЕСЕТ ГОДИНА УСПЈЕШНОГ РАДА

Часопис Глас Холмије је на Видовдан 2022. добио Захвалницу од Удружења добровољаца ратова до 1918.њихових потомака и поштовалаца Беране у знак признања за допринос у очувању свијетлих традиција добровољачког покрета.Захвалницу је уручио Миличко Трифуновић, предсједник Удружења.Захвалницу су примили Бранислав Оташевић предсједник Издавачког савјета часописа Глас Холмије и Горан Киковић, главни и одговорни уредник часописа Глас Холмије.

Часопис за књижевност,историју и културу ''Глас Холмије'',који излази на српском језику и ћирилици у Беранама од јуна 2012.године добио је велики број признања, међу којима издвајамо:

1.''Глас Холмије'' је 2016. године добио ''Повељу''за допринос и подршку на очувању српског језика и ћирилице од Српског удружења ''Ћирилица из Београда чије предсједник био пјесник Добрица Ерић.

2.''Глас Холмије'' је 28. јануара 2017. добио ''велику повељу'' од Удружења српских књижевника и пјесника Срба у Црној Гори и расејању ''Горска Вила'' са сједиштем у Подгорици.

3.''Глас Холмије'' је 2017.године добио ''Благодарје''за допринос и подршку на очувању српског језика и ћирилице од Српског удружења ''Ћирилица из Београда чије предсједник био пјесник Добрица Ерић.

4.''Глас Холмије'' је 25. јануара 2017. добиo од Савеза писаца Русије ''грамату'' за књижевни рад и афирмацију српског језика и културе и на ширењу братских веза између братског српског и руског народа из Москве.

5.''Глас Холмије'' је 2018. године добио ''захвалницу'' од друштва Црногорско-руског пријатељства ''Петар Први'' из Подгорице.

6.''Глас Холмије'' је 2019. године добио захвалницу од Удружења ратних добровољаца 1912-1918.,њихових потомака и поштовалаца Војвода Степа-Војводина-Србија за дугогодишњу успјешну сарадњу и у знак признања за допринос очувању светлих традиција добровољачког покрета.

7.''Глас Холмије'' је 2019. године добио за очување и његовање ћириличног писма ''Плакету-моја ћирилица'' од Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори из Подгорице.

8. ''Глас Холмије'' је 2020. Године је добио повељу од од друштва Црногорско-руског пријатељства ''Петар Први'' из Подгорице.

9.''Глас Холмије'' је 2021. Године добио ''Захвалницу'' од Етно села Кољено у част 20.фестивала народне музике ''Први глас Васојевића'' у Улотини код Андријевице

10.''Глас Холмије'' је на Видовдан 2022. године добио ''Захвалницу'' од Удружења добровољаца ратова до 1918.,њихових потомака и поштовалаца Беране у знак признања за допринос очувању свијетлих традиција добровољачког покрета.

Оснивач и издавач часописа Глас Холмије је : Српско историјско-културно друштво ''Никола Васојевић'', Беране,док је главни и одговорни уредник Горан Киковић,професор историје,аутор 12.књига.

Лауретима су награде уручене на пригодној свечаности на Видовдан Великој сали СО Беране.

С лијева на десноБранислав Оташевић ,Миличко Трифуновић и Горан Киковић