logo3

ГЕНЕРАЛ ДР ЛУКА КАСТРАТОВИЋ БОРАВИО У МОСКВИ НА ПОЗИВ МКК И ДОБИО МЕДАЉУ ПОВОДОМ 25 ГОДИНА ОВЕ РУСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

ГЕНЕРАЛ ДР ЛУКА КАСТРАТОВИЋ БОРАВИО У МОСКВИ НА ПОЗИВ МКК И ДОБИО МЕДАЉУ ПОВОДОМ 25 ГОДИНА ОВЕ РУСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ


На позив секретаријата Међународног консултативног Комитета организације резервних официра (МКК) и Националне асоцијације удружења официра у резерви Оружаних снага „Мегапир“, предсједник Извршног одбора Клуба генерала и адмирала Србије и предсједник Удружења Васојевића генерал-мајор др Лука Кастратовић од 29. до 31 октобра 2018. године, у Москви, присуствовао је у празничким активностима поводом 25-те годишњице Асоцијације ''Мегапир“. У овим активностима присуствовали су представници Министарства одбране, Министарства иностраних послова, Администрације Председника, Владе и Парламента Руске федерације.

Прослави су присустовали чланови МКК, поред Србије и представници из Бугарске, Мађарске, Јордана, Казахстана, Украјине и Француске. Програм за чланове МКК обухватао је обилазак Москве, сусрет са представницима руководстава Министарства одбране Русије и Асоцијације ''Мегапир'', посјесету Центарлном музеју Оружаних снага и присуство свечаном пријему и концерту у Официрском дому.

Генералу Кастратовићу додијељена је Медаља ''25 година Националне асоцијације удружења официра у резерви Оружаних снага ''МЕГАПИР'', а генерал Кастратовић Асоцијацији ''Мегапир'' уручио је Плакету Клуба генерала и адмирала Србије на свечаном пријему. На свим активностима наишао је на срдачан пријем и изражено је поштовање према Србији и Војсци Србије.

Предсједника Комитета,Александра Кањшина, и генералног секретара Комитета, Анатолија Кумахова, Кастратовић је упознао са активностима Удружења Васојевића , као и о додјели пресједнику Владимиру Путину Златне Повеље за допринос миру, демократији и аирмацији младе генерације у читавом свијету.

Прилог припремио Горан Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић