logo3

ВУЈАДИН ПАНТОВИЋ,ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА СЕКЦИЈЕ УДРУЖЕЊА РАТНИХ ДОБРОВОЉАЦА ЗА ДОЊОРЖАНИЧКИ КРАЈ

 

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић

ВУЈАДИН ВУЈКО ПАНТОВИЋ НОВИ ПРЕДСЈЕДНИК СЕКЦИЈЕ ЗА ДОЊОРЖАНИЧКИ КРАЈ

У ДОЊОЈ РЖАНИЦИ КОД БЕРАНА ОДРЖАНА ИЗБОРНА СЈЕДНИЦА СЕКЦИЈЕ УДРУЖЕЊА РАТНИХ ДОБРОВОЉАЦА 1912-1918. ЊИХОВИХ ПОТОМАКА И ПОШТОВЛАЦА ЗА ДОЊОРЖАНИЧКИ КРАЈ

У Доњој Ржаници код Берана је 19. Јуна 2018. године Одржана је изборна сједница секција за Доњу Ржаницу, Ровца, Загорје, Калудру и Доње Луге за чијег је предсједника изабран Вујадин Вујко Пантовић, досадашњи секретар секције. За потпредсједника је изабран Бранко Дабетић, из Калудре, док је секретар Душан-Душко Кастратовић из Доње Ржанице. Почасни предсједник је Војислав Војо Дабетић, некадашњи благајник секције и један од сазслужних оснивача секције. 
Чланови одбора секције су : Горан Киковић, Милорад Марсенић, Срећко Чукић, Бато Девић, Милош Ђекић, Мишо Бојовић и Богдан Марсенић.
Овом приликом одата је почаст и признање некадашњем предсједнику секције и потом почасном предсједнику почившем Бориславу-Бору Чукићу, досадашњем предсједнику покојном Доброславу-Долу Девићу, члану одбора Ђорђију Ралевићу, и свима преминулим између двије изборне сједнице секције. 
Истакнуто је да је секције предано радила у предходном периоду на многим манифестацијама и пројектима које је организовало Удружење, а да је круна рада било подизање споменика Доњоржаничкој буни од 1912. године.
Овом приликом је истакнуто да је од почетка рада секције Удружења за Доњу Ржаницу, Ровца, Загорје, Калудру и Доње Луге, 07.10.2007. године активност секције била на високом нивоу и да је ова секција урадила велики дио посла на поштовању славних традиција наших предака. Закључено је да је ова секција је током свих ових година свога битисања испољила видну активност на баштињењу српске традиције, историје и културе.
Секција је донијела одлуку да ће ове године бити домаћин побратимима из Удружења ратних добровољаца 1912-1918., њихових потомака и поштовалаца Војвода Степе на манифестацији ''Дани сјећања на Српске јунаке и добровољце'' која се сваке године одржава у октобру мјесецу у Беранама.

Сједници су присуствовали челници руководства регионалног одбора Удружења ратних добровољаца 1912-1918., њихових потомака и поштовалаца Беране и то : Горан Киковић, почасни предсједник Удружења ратних добровољаца 1912-1918., њихових потомака и поштовалаца Беране, Миличко Трифуновић, предсједник Удружења ратних добровољаца 1912-1918., њихових потомака и поштовалаца Беране, Душан Поповић, потпредсједник Удружења ратних добровољаца 1912-1918., њихових потомака и поштовалаца Беране и предсједник секције за Долац и Лужац, Милан Мане Цимбаљевић, предсједник секције за Дапсиће и Петњик и Драгослав Вукићевић, секретар секције младих за Беране.
Том приликом Горан Киковић је уручио повељу Савеза писаца Русије Војиславу Воју Дабетићу и повељу Бојевог Братства Русије Милошу Ђекићу.

Овдје доносимо кратку биографију новоизабраног предсједника секције.

Вујадин Пантовић, Предсједник секције Удружења
за Доњу Ржаницу, Калудру, Ровца, Загорје и Доње Луге

Вујадин Пантовић je рођен 19.03.1965. у Доњој Ржаници код Берана, од оца Драгомира и мајке Данке, дјевојачко Марсенић. Четири разреда основне школе завршио је у Нансију у Француској, а четири у родном мјесту у Доњој Ржаници. Потом завршава средњу школу - смјер машинство. Радио је у ШИП ''Полимље'' у Беранама. Одлази затим у привремену инвалидску пензију.
Од оснивања секције за Доњоржанички крај 7. октобра 2007. секретар је Удружења ратних добровољаца 1912-1918., њихових потомака и поштовалаца за Доњу Ржаницу, Калудру, Ровца, Загорје и Доње Луге, а на тој функцији се налазио све до избора за предсједника секције Удружења ратних добровољаца 1912-1918., њихових потомака и поштовалаца за Доњу Ржаницу, Калудру, Ровца, Загорје и Доње Луге.Од 19. Јуна 2018. Предсједник је Мјесног одбора Српске народне странке од оснивања и потом Нове Српске Демократије за Доњу Ржаницу. Обављао је и функцију потпредсједника МЗ Доња Ржаница. Ожењен је са Горданом, дјевојачко Барјактаровић и имају синове Ивана и Илију и кћерку Ивону. Живи у Доњој Ржаници код Берана.

Фотографија корисника Горан Ивана Киковић