logo3

ВЕЧЕ ЗАВИЧАЈНИХ ПИСАЦА У ЕТНО СЕЛУ КОЉЕНО ВЛАСНИКА БАЋКА ВЛАХОВИЋА

ВЕЧЕ ЗАВИЧАЈНИХ ПИСАЦА У ЕТНО СЕЛУ КОЉЕНО ВЛАСНИКА БАЋКА ВЛАХОВИЋА

 

У организацији ресторана ''Кољено'' власника Братислава Баћка Влаховића,који годинама организује завичајну спортско-културну манифестацију у оквиру које се огранизује и вече завичајних пјесника.

Вече је отворио познати пјесник поникао са ових простора настањен у Београду Драгомир Дале Ћулафић,својом поемом ''Још ме има''.Потом је Дамјан Ћулафић казивао стихове свог оца Влајка Ћулафића,''Гроб у Метохији'' и ''Плач владике Николаја'',ранопреминулог пјесника са ових простора.Стихове пјесникиње Војке Шошкић,ауторке двије збирке поезије казивала је њена кћерка Ирена. Дарко Јововић, је рецитовао своју пјесму ''Ђурђеви ступови'' и ''Гори дрво гори свето''.Бранко Бто Крковић, је рецитовао двије пјесме и то: ''српска капа'' и ''Иван Црнојевић''.Стихове је казивала и Зорица Ћулафић. Док су са својим пјесмама публику одушевљавали и пјесници: Давид Лалић,Милован Мишо Кубуровић и Радован Обрадовић. Кристина Бабић,која је успјешно водила ово вече такође је рецитовала своју пјесму.Војо Шошкић,просвјетни радник у пензији казивао је своје анегдоте.Док је уз струне гусала скуп поздравио др Радован Фуртула.

 

У РЕСТОРАНУ ''КОЉЕНО'' ВЛАСНИКУ БАЋКУ ВЛАХОВИЋУ УРУЧЕНА ВЕЛИКА СРПСКА ПОВЕЉА ОД СРПСКОГ ИСТОРИЈСКО КУЛТУРНОГ ДРУШТВА ''НИКОЛА ВАСОЈЕВИЋ'' БЕРАНЕ

На крају вечери Удружење књижевника ''Сјеверац'' из Подгорице и Српско историјско-културно друштво ''Никола Васојевић''-Беране организатору и домаћину вечери Баћку Влаховићу су уручили пригодна признања.