logo3

ВЕРОЉУБ КАСТРАТОВИЋ,ПРЕДСЈЕДНИК ВАСОЈЕВИЋА ШУМАДИЈЕ: Видовдан-бој који траје и данас!

ВЕРОЉУБ КАСТРАТОВИЋ,ПРЕДСЈЕДНИК ВАСОЈЕВИЋА ШУМАДИЈЕ: Видовдан-бој који траје и данас!

Поводом прославе Видовдана и одбране светиња, побратимској организацији „Српска народна одбрана Васојевића и лимске долине“ и њеном предсједнику Горану Киковићу, упућујем честитке и братску руку подршке од „Удружења Васојевића Крагујевца“, како града, тако и региона Шумадије,као и у своје лично име. Кажу да на Видовдан све треба да се види, али и оно што се срцем осјећа. Веле, да су све велике битке завршене, само једна траје и данас, ево већ 631 годину. Као и онда и данас траје та борба за очување слободе, вјере, части и достојанства, као и за опстанак свеколиког српства, наводи се писму Верољуба Кастратовића, предсједника „Удружења Васојевића“ из Крагујевца. Он је Видовдан честитао организацији „Српска народна одбрана Васојевића и лимске долине“ из Берана.

Верољуб Кастратовић

Кастратовић наглашава да смо данас јачи за сјећање на те великане нашег рода, попут Лазара, Милоша, Бошка Југовића,Васојевић Стева и остале косовске великане.

-Срећом, многобројни су и данашњи јунаци, који на савремен и адекватан начин се боре за исте вриједности, предвођени нашом Српском православном црквом у чије име високо у руци носе крст православни и наш митрополит црногорско-приморски и скендеријски и Егзарх пећког трона, преосвештени Амфилохије, као и наш мудри и одмерени преосвештени, епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, а испред непрегледне колоне дјеце, омладине, мајки, као и огромног броја интелектуалаца и верног народа.“Српска народна одбрана Васојевића и лимске долине“ је такође на челу те колоне, на чему им честитам, са жељом да истрају уз нашу подршку, поручује Кастратовић.