logo3

​​​​​​​БЕРАНЦИ ПРОТЕСТНОМ ШЕТЊОМ ТРАЖЕ ДА СЕ ПУСТИ ВЛАДИКА ЈОАНИКИЈЕ И СВЕШТЕНСТВО

БЕРАНЦИ ПРОТЕСТНОМ ШЕТЊОМ ТРАЖЕ ДА СЕ ПУСТИ ВЛАДИКА ЈОАНИКИЈЕ И СВЕШТЕНСТВО

Грађани Берана су и вечерас 14. Маја 2020. године кренули испред Општине Беране према Центру безбедности Беране, испред кога се налазе јаке полицијске снаге. Траже да се из притвора пусте владика Будимљанско никшићки Јоаникије и свештенство српске православне цркве и узвикују не дамо светиње и пустите владику!

Протестна шетња улицама Берана се одвијала достојанствено и грађани су кренули према манстиру Ђурђеви ступови, гдје су се вратили поново према граду до испред зграде општине одакле су се разишли.

Протест подршке у Беранама нашем Епископу будимљанско-никшићком господину Јоаникију и свештенству Српске православне цркве у Црној Гори,коментарисао је Милош Рмуш,који је истакао следеће:

''Од хапшења нашег Епископа Јоаникија и свештенства, над народом Црне Горе се два дана спроводи тортура од стране црногорске полиције која је умјесто да стане на страну народа, она је изабрала да стане на страну криминалног режима Мила Ђукановића. У протекла два дана, црногорска полиција је ухапсила на стотине младих људи у већини црногорских општина. У Никшићу, Пљевљима и Андријевици против голоруког народа су употријебљена хемијска средства од стране полиције у циљу разбијања мирних скупова. Управо та полицијска хемијска средства су употријебљена и на малољетницима, односно ђеци. У општини Пљевља, у жестокој акцији против грађана Пљеваља, хемијским средством односно сузавцем погођен је ђечак старости 7 година, који је завршио у болници. У Андријевици је такође дијете испрскано спреј сузавцем. У Никшићу су малољетни брат и сестра претучени. Такође у Никшићу је претучен, а затим и приведен у просторије ЦБ Никшић младић старости 16 година. То је права слика Црне Горе у протеклих 2 дана.''-истакао је Рмуш.

Фотографија корисника Горан С. Киковић

Фотографија корисника Горан С. Киковић