logo3

АЛЕКСАНДАР ГАЈОВИЋ : ЗЛАТНА ЗНАЧКА ЈЕСТЕ ЛЕПА,АЛИ И – ОБАВЕЗУЈУЋА

АЛЕКСАНДАР ГАЈОВИЋ : ЗЛАТНА ЗНАЧКА ЈЕСТЕ ЛЕПА,АЛИ И – ОБАВЕЗУЈУЋА

Државни секретар за информисање и медије Србије Александар Гајовић присуствовао је данас свечаном уручењу награде Златна значка, као и додели посебног признања – Повеље у Народном позоришту у Београду.

Том приликом Гајовић је напоменуо да су добитници награде најбољи међу најбољим прегаоцима из многих друштвених области који не долазе само из Србије, већ и они који живе и раде у региону, Европи и свету.

„Управо та околност чини Златну значку вреднијом, не у материјалном, већ у оном духовном смислу којe нема ценуˮ, рекао је државни секретар додајући да је то доказ више да Србија не заборавља своје грађане, без обзира где они били и да врло пажљиво прати њихов рад.

Гајовић је подсетио да је управо Министарство културе и информисања стожер и заговорник овог значајног догађаја који прераста у историју и традицију, а Златну значку сврстао у најдуговечније и најзначајније српске награде и признања имајући у виду да се додељује по 45. пут.

„Министарство културе и информисања истрајно, већ годинама помаже све акције, програме и манифестације Културно-просветне заједнице Србије, што му је и обавеза и дужност, а која при том посебну пажњу усмерава баш према Златној значки, као награди и признању Републике Србијеˮ, истакао је државни секретар за информисање и медије.

Обраћајући се лауреатима Гајовић је нагласио да се од њих очекује већа, значајнија и озбиљнија одговорност у професији и областима којима се баве. „Јер, Златна значка јесте лепа, али и – обавезујућаˮ.

Слика може да садржи: 6 особа, људи на сцени