logo3

АКАДЕМИК ПРОФ.ДР ЈОВАН БАБОВИЋ:ГЛАС ХОЛМИЈЕ ЈЕ НАШЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНО УЗВИШЕЊЕ,НАША ЖИВОПИСНА ИСТОРИЈА,НАШ КУЛТУРНИ РАЗВОЈ 

АКАДЕМИК ПРОФ.ДР ЈОВАН БАБОВИЋ:ГЛАС ХОЛМИЈЕ ЈЕ НАШЕ ИНТЕЛЕКТУАЛНО УЗВИШЕЊЕ,НАША ЖИВОПИСНА ИСТОРИЈА,НАШ КУЛТУРНИ РАЗВОЈ 

''Глас Холмије'' је наше интелектуално узвишење, наша живописана историја,наш културни развој, наша филозофија живота, слободе, стваралаштва и исконске борбе за љепше и боље сутра.Глас је креирао и стваралачки осмислио угледни историчар и патриота Горан Киковић. Све честитке за ново издање часописа. Проф. др Јован Бабовић.

Званична биографија  академика Јована Бабовића

Рођен је 13.10. 1946 године у Дулипољу, Андријевица.
Дипломирани агроекономиста, специјалиста из аграрне економије, магистар агроекономских наука и доктор агроекономских (економских) наука. Доктор наука који је одбранио магистарски и докторски рад уз рад у производњи.
Редовни професор београдског Универзитета и Универзитета Привредна академија у Новом Саду. Редовни професор менаџмента у агробизнису, маркетинга и агромаркетинга, аграрне економије, менаџмента природних ресурса и пословне и међународне економије на Универзитету Привредна академија. Биран је најпре за доцента Економског факултета у Новом Саду, затим редовног професора маркетинга Европског универзитета у Београду. Изабран је за ванредног професора Економике пољопривреде и задругарства на Пољопривредном факултету у Земуну и за редовног професора Менаџмента на Ветеринарском факултету у Београду.
Радио је у ПИК Лозница, Лозница, ПКБ Агроекономски институт, Београд и као члан и подпреседнак Пословодног одбора ПИК Сирмијум, Срем. Митровица и саветник председника СТП“Прогрес“Београд.
Редовни професор Универзитета у Београду и Привредне академије у Новом Саду.
Народни посланик у Већу грађана СРЈ.
Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије.
Члан одбора САНУ за проучавање села. Редовни члан Матице српске.
Изабран је за Мембер Неw Yорк Ацадемy оф Сциенцес, Неw Yорк.
Председник ГО СПС у НС,Подпреседник и секретар ПО СПС у Војводини и Члан ГО СПС Србије.
Објавио је 32 уџбеника, књига и монографија, 210 научних радова на међународним научним скуповима, иностраним и домаћим научним часописима и велики број стручних радова и домаћих и међународних пројеката. Референтна дела су: Погледи на будући развој пољопривреде и села Србије, Будућност села и сељака, Менаџмент и маркетинг у савременом развоју пољопривреде, Агробизнис у производњи еколошке хране, Органска пољопривреда, том 1 и 2, Органска прерада, том3, Одрживи развој и заштита животне средине, Агроекономска политика пољопривредног и руралног развоја ЕУ, Менаџмент, Маркетинг и агромаркетинг, Менаџмент фарме, Менаџмент природних ресурса и Савремени пољопривредни и рурални развој Србије,, Од Комова до Српске Атине.......
Добитник је најзначајних друштвених и научних признања. 
Говори руски и енглески језик и служи се немачким језиком.
Индеx научне компентенције 548.
Супруга Љиљана је професор дефектологије, кћерка Лидија, магистар економије, др Ксенија, субспецијалиста кардиологије и докторанд медицинских наука, син Младен, дипломирани економиста, снаха Александра, дипл. економиста, зет Марио магистар рударских наука и унуци Филип, Огњен и Стефан.
Живи и ствара у Новом Саду. 

 

 

..