logo3

               ЗАВИЧАЈНО УДРУЖЕЊЕ ШЕКУЛАР ИЗ БЕОГРАДА ДАЈЕ ПУНУ ПОДРШКУ КОАЛИЦИЈИ ''ЗДРАВО БЕРАНЕ''

                       Саопштење за јавност

ЗАВИЧАЈНОГ УДРУЖЕЊА ШЕКУЛАР ИЗ БЕОГРАДА

 

,, Завичајно удружење Шекулар“ из Београда, које окупља све оне рођене у Шекулару и њихове потомке, али и са радошћу и братском љубави и оне који су рођени на територији некадашњег Старог Раса, помно прати актуелне политичке прилике у Црној Гори. Пошто су 2006.године,дискриминаторском одлуком актуелног црногорског режима, лишени могућности да директно одлучују о судбини државе у којој су рођени, члановима  Удружења је остала само могућност да својом подршком дају ветар у леђа оним политичким чиниоцима који су остали доследни у остваривању оних циљева и принципа за које су дисале, живеле, умирале и гинуле генерације Срба са овог простора. У том светлу ,,Завичајно удружење Шекулар“ из Београда посматра и предстојеће локалне изборе у Беранама и даје недвосмислену подршку политичкој коалицији српских странака – Коалицији ,,Здраво Беране“.

,,Завичајно удружење Шекулар“ из Београда  у Коалицији ,,Здраво Беране“ препознаје  аутентичну политичку снагу, која је кадра да се избори за остваривање оних циљева, који ће грађанима општине Беране омогућити живот достојан човека и гарантовати право на оне принципе, на којима почива савремена цивилизација. Наведена Коалиција је, владајући у предходном четворогодишњем мандату, не само речима, већ и делима, показала да јој је интерес становника општине Беране на првом месту и да је то била заиста власт у служби грађана. Без икакве намере да улазимо у дубљу анализу вишедеценијског посртања некада надалеко чувене беранске индустрије, у безочну пљачку природних ресурса од стране актуелних господара Црне Горе,са великом пажњом пратили смо предходне четири године рад актуелне локалне власти у Беранама, коју оцењујемо као одговорну и домаћинску, као сервис, како за градско, тако и за сеоско становништво. Оно што нас посебно радује су инфраструктурни пројекти у селима Беранске општине, где су до сваког засеока доведени путеви и обновљени постојећи, који су основни услов за опстанак села  и сеоског становништва.

Зато, ми, рођени на територији општине Беране,васпитани на принципима Светосавља и Православља, из престоног града српске државе, дајемо свој глас Коалицији српских странака ,,Здраво Беране“. Овим путем позивамо наше Шекуларце, али и све становнике општине, да подрже ову Коалицију на предстојећим локалним изборима, јер само ова Коалиција је у стању да се одупре свим притисцима, уценама и ултиматумима актуелног црногорског режима, којима је изложено доминантно српско становништво у општини Беране. Глас за ,,Здраво Беране“ је глас за опстанак српског народа, срског језика, писма, вере и заставе, а сваки други глас је повратак у мрачну прошлост и крајње неизвесну будућност становника општине Беране.

,,ЗДРАВО БЕРАНЕ“ ДО ПОБЕДЕ !

Београд,на Богојављење, Лета господњег 2018-ог   За ,,Завичајно удружење Шекулар“ – Београд

                                                                               Раде Живковић –члан Извршног одбора